Interview Esther in ZuidasMagazine

Posted By imas test / December 21, 2018 / 0 Comments

‘Ik wil heel erg graag iets doen in dit leven met een diepere betekenis, dat is voor mij massage’

Quote

When you massaged me I saw the light, schrijft Jack Black. En Pharrell Williams: My body thx U. Will.I.Am tenslotte: You have magic hands! Alle drie hebben ze het over Esther van der Plas. Sinds haar studie in de VS masseert ze tal van artiesten; dit jaar opende ze op de Zuidas de derde vestiging van haar massage company Doctor Feelgood.

‘Heb je weer een zaak geopend? Ik ben trots op je’, zegt Bryan Ferry (Roxy Music) tegen Esther als hij voor optredens in Nederland is. Want echt elke celeb is door Esther van der Plas wel onder handen genomen: van Bruno Mars, Lionel Richie, Paul McCartney, Bruce Springsteen, John Mayer, Justin Bieber en Rihanna, tot De Jeugd van Tegenwoordig en Nick & Simon.

“Ik zat ooit in het vliegtuig naar de Verenigde Staten en zag zoveel gestreste mensen om mij heen. Ik dacht dat zij zich met massage veel beter zouden voelen.” Ze reisde op dat moment haar vader achterna. “Ik kwam in Taos, New Mexico, terecht, waar ik vijftien jaar heb gewoond en veel bijzondere mensen tegenkwam: Sting, Julia Roberts, Paul Simon, Dennis Hopper, de cast van Friends.”

Nichemarkt

Ze ging massagetherapie studeren en wilde ermee wat in de muziek gaan doen. “Ik was door mijn stief vader die Muziekkrant OOR en de Hitkrant oprichtte een rock & roll kind.” Het werd het masseren van artiesten vooral, een nichemarkt. “Ik heb Backstage Massage zelf bedacht, net als Doctor Feelgood.”

“Ik vind het een super uitdaging om mensen die het beste uit zichzelf willen halen en op een hoog niveau presteren, te kunnen laten ontspannen. Ik wil heel erg graag iets doen in dit leven met een diepere betekenis. Dat is voor mij massage. Ik word er heel erg blij van en het geeft mij energie. En ik kan er het verschil mee maken. Als Lionel Richie in Nederland is, zegt hij: get me my Esther!”

Interview Esther Doctor Feelgood

Terminale patiënten

Het is haar broer die haar adviseert om beroemdheden te vragen op te schrijven wat ze van de massage vinden. Zelf vindt Esther het een beetje opschepperig. “Wat maakt het uit dat ik Al Gore heb gemasseerd? Natuurlijk, het is wel heel leuk. Tegelijkertijd: in de VS heb ik als vrijwilliger in een hospice terminale patiënten gemasseerd. Dat vind ik ook een ervaring die ik niet had willen missen.  Ik vind het effect van masseren het mooiste wat er is.”

Massage heeft deze wereld heel erg hard nodig, vindt ze. “Het zet je met je voeten op de grond. Ik ben geen zwever, maar door aanraking voel je waar je bent. We zijn al zo met ons hoofd bezig, zeker op de Zuidas. En zitten is het nieuwe roken, echt. Dan is massage heel belangrijk. Het is een soort minivakantie of resetten, je kunt alles weer aan.”

Goed kunnen masseren is echt een talent, vindt ze. “Je kunt het leren en toch moet je er absoluut gevoel voor hebben. Daarnaast is het echt een serviceberoep. Wat dat betreft zijn die celebs wel een graadmeter. Je moet ruimte maken voor die ander, het gaat niet om mij. Als Bruce Springsteen in Nederland is, boekt hij drie dagen van elk drie uur massage bij mij. De laatste keer zei ik na afloop: Bruce, we hebben in 3 dagen 9 uur gepraat… Yeah, but you’re great company miss Esther, reageerde hij. Dan denk ik: wat heb ik toch een mooi vak. Ik vind het een enorme eer dat ik het vertrouwen krijg.”

 

Hugh Grant

Als ze New Mexico verruilt voor Nederland blijkt massage hier nog niet echt in te zijn. “Ik benaderde concertorganisaties om massage aan artiesten aan te bieden, maar ze dachten dat ik een soort groupie was.” Vervolgens belt ze een beroemd vijfsterrenhotel op. “Een manager vertelde mij dat het hotel geen masseurs meer nodig had. Ik zei: als ik je nou eerst een massage geef, dan mag je me daarna vertellen dat je mij niet nodig hebt.” Hugh Grant en vele anderen werden er later haar vaste klanten.

Elf jaar geleden begint ze Doctor Feelgood. “Ik liep tegen een winkelpand in de Czaar Peterstraat (Amsterdam Centrum) aan en dacht: ik moet mij echt eens ergens gaan vestigen. Ik werk namelijk heel veel op locatie. Al 16 jaar ben ik verbonden aan grote muziekfestivals in Nederland en Amerika om backstage musici te masseren.” Na de Czaar Peterstraat volgen de Scheldestraat en de Zuidas waar Doctor Feelgood vestigingen opent en waar inmiddels 52 mensen werkzaam zijn.

 

Gevoelsmatig

“Ik heb nooit gedacht: ik wil een vestiging openen op de Zuidas. Het is heel gevoelsmatig gegaan. Ik zag het pand (op het George Gershwinplein 2-eh) en ik geloofde erin. Ja, nu ik vaker op de Zuidas kom, merk ik dat het er bruist op een New York-achtige manier, daar wil ik deel van zijn.”

Inmiddels weten de voetballers die op de Zuidas wonen en de CEO’s Doctor Feelgood te vinden. “Ik ben blij dat mensen meer voor massage openstaan. Het draait merk ik op de Zuidas om zakelijkheid en dat maakt het afstandelijker, maar des te meer een uitdaging voor ons. Juist mensen die op een hoog niveau willen presteren en heel gedreven zijn, doen er goed aan beter voor zichzelf te zorgen. Ik zie massage ook niet als luxe. Als je goed voor jezelf zorgt, haal je het beste uit jezelf! We dare you to feel good!”

charlottewhello-nl

No Description

Related Posts

No comments

Comments are not allowed

Book now